Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 11:03 - Наследеното съкровище!...
Автор: kontrasti Категория: Лични дневници   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 17.07.2011 18:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Берлин, Петък, 15.07.2011








Здравейте!

 

Безпорно е че понятието съкровище е индивидуално интигрирано във всеки един от нас. Много са пътищата по които може то да се натрупа, но малко са тези по които можем да му се порадваме, а има само един да го запазим завинаги.

Като го поделим с колкото се може повече хора на този свят.

Още от дете бях пленен от изкуството на Чарли Чаплин, тогава още незнаех че съм избран за наследник на едно от най-приказните съкровища на тази планета.

 40 години по късно, преди около 34часа, един зрял мъж се отправи целунасочено към Бранденбургската врата, на Паризер-платц в Берлин. В тази късна вечер на месец юли, той не само се преобрази отново в онова щастливо хлапе, а и разбра че през изминалите 40 години той неограничено е профитирал с поверената  му добродетелност и вдъхновение от тази изключително малка но упорита личност.

Намирам го като признак не само на признателност, а и на добро поведение, ако тук на това място кажа че ще бъда щастлив да предам това съкровище на възможно колкото се може повече хора около мен.

Затвърдих това си обещание, с една пренесена от детството ми чистосърдечна усмивка пред неговата собствена кръв чиято цирколирайки във вените на дъщяря му Жаралдин пред мен, караща нейните големи очи да блестят в знак на съгласие. 

Това мое преобразяване завърши с един от неговите най добри филми, който бе прожектиран върху надутия пред Бранденбургската врата Airscreen,

„Големият Диктатор“...

Забелязах че всички в публиката имаха единодушно настроение. Или бяха и те преобразени в едно минало?.. Кой ли знае така точно.

Аз знам че след още 40 години, бих желал да преживея отново това преобразяването на този един мъж, в онова едно,  щастливо в миналото си хлапе!

 

Ваш си Калчо

(:–€)

 








 

На всички които се намират във, или им предстои да посетят, германската столица между 15.07. 2011 и 07.08.2011. бих искал да предам, че през тези 24 дена във кино „Babylon“, ще бъдат прожектирани  80 филма на Чарли Чаплин.

image
image
image
image
image
image
image



Тагове:   Чарли,   чаплин,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kontrasti
Категория: Лични дневници
Прочетен: 270506
Постинги: 128
Коментари: 341
Гласове: 3519